Geoblog.pl    MiT    Podróże    Wietnam 2011    Hanoi - Mai Chau i wizyta we wiosce mniejszości etnicznej Białych Tajów
2011
mar

Hanoi - Mai Chau i wizyta we wiosce mniejszości etnicznej Białych Tajów

Wietnam
Wietnam, Mộc Châu

Wczoraj wieczorem spotkaliśmy się z przedstwicielem biura, które organizuje dla nas naszą 6 dniową wyprawę na północ Wietnamu. Taką trasą udaje się bardzo mało turystów. Zatem czeka nas moc wrażeń z poznania prawdziwego Wietnamu - nie dostępnego jeszcze dla aż tak wielu turystów jak wybrzeże. Tam w zasadzie nie ma utwradznych dróg. Podobno mamy najlepszego kiekrowcę,najlepszego przewodnika i najlepszy samochód - trudno jednak powiedzieć co to ma zaczyć. Może najlepszy - który zgodził się z nami jechać?

Poinformowano nas również, że może być kłopot z intrnetem. Zatem trudno jest nam zagwarantiwać codzienne informacje o naszej trasie.

Pierwszego dnia ruszamy jeepem do Mai Chau (dolina- wioski mniejszości etnicznej - białych Tajów). Do tego miejsca docierają jeszcze dość często indywidualni turyści. Nocleg mamy we wsi - w jakimś starym domu na palach u rodziny Tajskiej.
Zdjęcia pewnie zamieścimy dopiero po powrocie

Pozdrawiamy wszystkich serdecznie. Najpóźniej odezwiemy się dopiero w najbliższy piątek.Mamy jednak nadzieję, że złapiemy gdzieś chociaż na chwilę internet.

Wojtek
Wojtek - 2011-03-14 10:57
Panowie, zazdroszę . Bawcie się dobrze. A ja do roboty :((

zwiedzili 3% świata (6 państw)
Zasoby: 50 wpisów50 20 komentarzy20 284 zdjęcia284 0 plików multimedialnych0

Nasze podróże